Снимки Фейсбук/Варненският щангист Христо Христов показа характер и въпреки че вдига

...
Снимки Фейсбук/Варненският щангист Христо Христов показа характер и въпреки че вдига
Коментари Харесай

Щангистът Христо Христов вдига с болки, но завърши четвърти в света

Снимки Фейсбук/

Варненският щангист Христо Христов сподели темперамент и макар че подвига с болки, завърши на четвърто място с двубой от 388 кг в категория до 109 кг на международното състезание по повдигане на тежести за мъже в Ташкент.

В изхвърлянето състезателят на " Титан " подвигна 178 кг в третия си опит, откакто преди този момент се оправи с лекост в първите два опита на 170 и 176 кг и се подреди на пето място в придвижването. 



Световен първенец стана олимпийският първенец Акбар Джураев от Узбекистан със 196 кг. Втори остана Симон Мартиросян (Армения) - 188 кг, трети е Руслан Нурудинов (Узбекистан) - 185 кг, а четвърти - Алиреза Сюлеймани (Иран), със 179 кг.



В изтласкването Христо направи три сполучливи опита на 200, 206 и 210 кг и приключи с дуел от 388 кг. След третия опит той се хвана за десния крайник и се наложи двама души от щаба ни да му оказват помощ да се прибере в съблекалнята. Ицо усещаше болки и по време на другите си опити в двете движения.  

Като цяло варненецът изпраща една успешна 2021 година, през която стана също европейски вицешампион за мъже и пети на Олимпиадата в Токио.

Световната купа спечели Акбар Джураев с дуел от 433 кг, като той взе златният орден и в изтласкването с 238 кг. Среброто остана за Руслан Нурудинов - 421 кг, а бронзът - за Симон Мартиросян, който събра 416 кг в дуела.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР